Alasivu

Tietoa meistä -teksti

Palvelemme Sinua, Lämmöllä!

Lämpöä koteihin jo 44 vuoden ajan

Nurmeksen Lämpö Oy  on toimittanut jo 44 vuoden ajan lämpöä Nurmeksen alueella, ensin yksittäisille suuremmille kiinteistöille, nykyään omakoti-, rivi- ja kerrostalot muodostavat huomattavan osan asiakaskunnasta. Lämpöverkosto kattaa koko kaupungin taajama-alueen. Vuonna 2016 kaukolämpöverkostoa laajennettiin Känkkäälän vihreän energian teollisuusalueelle.

Marraskuun lopussa 2018 kaukolämmössä oli asiakkaita 467 kpl. Lämmön myynti kaukolämpöasiakkaille oli vuonna 2018 noin 60 000 MWh.

Energia tuotetaan suurimmaksi osaksi kotimaisilla polttoaineilla. Puupolttoaineiden ja turpeen osuus tuotannossa oli 99,6 %.

Vuoden 2019 näkymät

Vuoden 2019 näkymät ovat vakaat. Suuria laitoshuoltoja tai verkostorakentamisia ei ole näköpiirissä. Verkoston kuntoa ja hyötysuhdetta parannetaan koko systeemin tietokonesimuloinnilla. Tämän perusteella saamme tietoomme verkoston pullonkaulat, joita on tarkasteltava korvausinvestointien näkökulmasta. Lisäksi saamme tarkempaa tietoa laitosten pumppauksien ja tehojen jakaantumisista verkostossa.

Olemme kuulolla Nurmes-Valtimo kuntaliitosselvityksessä ja Känkkäälän vihrän teollisuuden alueella.